Què és el CFIS-JMMC?

  1. Cfis
  2. /
  3. Què és el CFIS-JMMC?
Nosaltres
Per què Josep Maria Martínez Carretero?
Objectius del centre
Nosaltres

Nosaltres

Simular per aprendre

El Centre de Formació i Innovació en Simulació “Josep Maria Martínez Carretero” va començar la seva trajectòria l’any 2016. No obstant això, gaudeix de professionals amb més de 20 anys d’experiència en simulació mèdica.

Aquest centre proporciona unes condicions idònies per treballar en entorns de simulació mèdica qualsevol de les habilitats clíniques bàsiques. La màxima intenció del centre és oferir excel·lents condicions de formació per tal de formar competencialment els professionals de la salut i així reduir la taxa d’error mèdic.

Per què Josep Maria Martínez Carretero?

Per què Josep Maria Martínez Carretero?

El pare de la simulació a Catalunya

El nom del centre va ser escollit en memòria de Josep Maria Martínez Carretero (Barcelona 1951 – 2008) llicenciat en Medicina i especialista en Endocrinologia i Nutrició, diplomat en Sanitat, sotsdirector de l’Institut d’Estudis de la Salut (IES) durant 15 anys i autor de més de 75 treballs en educació mèdica.

Durant gran part de la seva vida professional, va dedicar grans esforços en impulsar la cultura de l’avaluació de la competència clínica i professional de les professions sanitàries. Aquest afany per millorar la docència en educació mèdica, va facilitar que en la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV s’iniciés en 1996 un procés de noves metodologies formatives i avaluatives que han anat evolucionant fins el moment actual, en benefici dels alumnes, del professorat i dels malalts.

Objectius del centre

Suport

Donar suport i ampliar l’aplicació del programa de simulacions a les tres titulacions de l’àmbit sanitari de la URV (Fisioteràpia, Medicina i Nutrició i Dietètica).

Singularitat

Dotar de singularitat a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, com un centre especialitzat en metodologia docent i d’avaluació innovadora que permet garantir l’aparició de professionals de salut excel·lents en elements que configuren la relació “professional sanitari – malalt”.

Competència

Donar suport al programa de formació mèdica especialitzada – MIR. Col·laborar en l’adquisició de competències específiques i avaluació dels metges de les diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques en formació.

Garantia

Garantir la capacitat del professional de la salut d’actuar en situacions extremes, de risc i la presa automatitzada de decisions amb garanties de seguretat, tant en l’àrea mèdica com la quirúrgica.

Contribució

Contribuir a la formació de professionals que vetllen per la seguretat de les persones, de cossos de seguretat, responsables en l’extinció d’incendis, trasllat de pacients…